aleksandar ivanovАлександър Иванов (24.11.1989 г. в гр. Пазарджик) – общински съветник в ОбС гр. Пазарджик,

Председател ВК „Хебър“ Пазарджик, Председател на Сдружение „Съвет за младежка политика“, член на УС ФК „Хебър“ Пазарджик.
Средното си образование получава в Лондон, Англия и завършва в колеж NewVIc право, политика и бизнес. Висшето си образование получава в Лондонски метрополитен университет със специалност „Международно право и международна политика“, а магистър с отличие завършва в колежа Бъркбек, Лондонски университет, специализирайки в Европейска политика. Активно участва като член на общество „Глобални приятели“ в Лондон, а по-късно стажува в Посолството на Република България и Консулския отдел в Лондон. Степендиант на Атлантическия клуб на България и на Академията по глобални въпроси относно НАТО, ЕС и ООН. Силно присъствие в граждански инициативи и граждански активизъм като председател на Сдружение „България мисли“. Степендиант на Международната бизнес академия в гр. Пекин, участвал в обучения в гр. Чингдао и гр. Шанхай.
Водещ и организатор на Балкански младежки фестивал „Младостта на Балканите“ от 2009-2013 г. в гр. Сандански и на летния фестивал Plus Festival, превърнал се в традиция за гр. Пазарджик, който бележи своето начало през 2014 г. Организатор и на фестивала за занаятчийска бира и храна „Бириманджаро“ 2019 г. в гр. Пазарджик.
В професионалната си кариера има опит като член на делегацията на Република България за Българо-иранския транспортен комитет през 2014 г., експерт МТИТС от 2013 г. до 2015 г. в гр. София в Дирекция „Европейска координация и международно сътрудничество“ като референт за Китай, Иран, САЩ и Великобритания. Международен координатор на Договора за икономическо сътрудничество между Община Пазарджик и гр. Сюенчън, провинция Анхуей, Китайска народна република през 2016 г. От 2017 г. до момента е Общински съветник в Община Пазарджик и член на две постоянни комисии – „Устройство на територията, транспорт и комуникации“ и „Образование, култура и спорт“. Координатор от 2017-2019 г. за Пазарджик на ABLE Mentor, за България на европейските награди „Иновации в политиката“ и заместник-председател на инициативен комитет „Пазарджик 2020 – Европейски град на спорта“.

 

 

 

В момента има 30  гости и няма потребители и в сайта

Брой прегледи на статиите
71017